Αρχείο

Για Αφίσες από Αρχείο (2006-2009) πατήστε εδώ                 

                     
                    Απολογισμός Κινηματογραφικής Ομάδας 
                                           2006-2007

Για άλλη μία χρονιά η Κινηματογραφική Ομάδα του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών πραγματοποίησε εβδομαδιαίες προβολές ταινιών. Μέσα από το πλαίσιο δράσης της προσπαθούμε να δώσουμε μία απάντηση στην εμπορευματοποίηση της τέχνης και την αισχρή κερδοσκοπία που παρατηρείται στις ιδιωτικές προβολές των κινηματογράφων. Γι’ αυτό τον λόγο η συμμετοχή στις προβολές της Κινηματογραφικής Ομάδας είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους, φοιτητές και μη.
Παρά την δυσκολία που αντιμετωπίσαμε με την απουσία βασικών υλικοτεχνικών υποδομών ( Ο βιντεοπροβολέας του τμήματος είχε χαθεί και δεν αντικαταστάθηκε παρά μετά από πολλούς μήνες. Το πανί προβολών είχε φθαρεί ) συνεχίσαμε τις προβολές στα γραφεία του Συλλόγου Πολιτικών Επιστημών με βιντεοπροβολέα, που είχε αγοραστεί με χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην διάρκεια των φοιτητικών καταλήψεων.
Πραγματοποιήθηκαν περίπου 20 προβολές ταινιών σε αυτό το έτος λειτουργίας της ομάδας. Επίσης συμμετείχαμε στην διοργάνωση του φοιτητικού φεστιβάλ «8½ μέρες» όπου προβλήθηκαν ταινίες μικρού μήκους νέων δημιουργών καθώς και άλλες. Στα πλαίσια του ίδιου φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με προσκεκλημένο τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη.
Κάνουμε γνωστό ότι η ημέρα προβολών θα αλλάξει από Τετάρτη σε Πέμπτη. Προσκαλούμε όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει να έρθει στις σταθερές συναντήσεις που γίνονται κάθε Παρασκευή στις 15:00 στα γραφεία του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών.


                    
                   Απολογισμός Κινηματογραφικής Ομάδας 
                                               2008-2009

Ο κινηματογράφος σήμερα αποτελεί μια από τις πιο ευρέως διαδεδομένες τέχνες, που όχι μόνο προσφέρει ψυχαγωγία αλλά ταυτόχρονα προβληματίζει. Η μαγεία έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει πολλές μορφές τέχνης (μουσική, σκηνοθεσία, φωτογραφία, υποκριτική κτλ) που όχι μόνο μπορούν να σε οδηγήσουν σε αισθητικές απολαύσεις αλλά επίσης να σε ευαισθητοποιήσουν κοινωνικά, να συμβάλλουν στην ενίσχυση της κριτικής ικανότητας και να διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, άτομα με ενδιαφέρον και αγάπη για την 7η πλέον τέχνη της σύγχρονης εποχής, δημιούργησαν το 2000 την κινηματογραφική ομάδα του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Επιστημών, η οποία μέχρι σήμερα συνεχίζει τη δράση της. Στόχος αυτής της ομάδας μέσα από τη προβολή ταινιών είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των φοιτητών γύρω από ευρύτερα ζητήματα κοινωνικοπολιτικής υφής και να απαντήσει στο πολιτιστικό τέλμα της σύγχρονης εποχής. Άλλωστε η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο μαθήματα, γι’ αυτό και η κινηματογραφική μας ομάδα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων μας που θα αποτελέσουμε τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, την επιτυχή πορεία των κινηματογραφικών προβολών, φέτος προβάλαμε:

Bananas (04.10.08)

Αγάπαμε αν Τολμάς (11.11.08)


All the Invisible Children (18.11.08)


Kung Fu Panda (25.12.08)


Το Kύμα (02.12.08)


Valkyrie (11.03.09)

Αφιέρωμα στον Clint Eastwood:

Gran Torino (24.03.09)

Million Dollar Baby (31.03.09)

Οι Aσυγχώρητοι (07.04.09)     


Οι Τρεις Πίθηκοι (28.04.09)


The Day the Earth Stood Still (05.05.09)

Συμμετείχαμε στην Εβδομάδα Εκδηλώσεων με θέμα το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, μαζί με την Κινηματογραφική Ομάδα του Συλλόγου Νομικής και τις Οικολογικές Ομάδες των Συλλόγων Πολιτικών Επιστημών και Νομικής, μεταξύ 4 και 10 Μαΐου 2009.

Επίσης, συνδιοργανώσαμε το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ομάδων του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ μεταξύ 24 και 30 Μαΐου 2009.
Στόχοι είναι η μεταξύ μας γνωριμία, συνεργασία και αλληλεγγύη, η προβολή των ομάδων μας και των δραστηριοτήτων τους και η διατήρηση του Πανεπιστημίου ως ζωντανή οντότητα με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Βία, κρατική καταστολή, ανθρώπινα και πνευματικά δικαιώματα, ρατσισμός, περιβάλλον κ.ά. Για μας είναι σημαντικό να δοθεί το ερέθισμα για μια ευρύτερη συζήτηση αναφορικά με τα παραπάνω κοινωνικά ζητήματα, μέσω των σχετικών προβολών του Φεστιβάλ, ώστε να μεταφερθεί εκτός πανεπιστημιακού χώρου.
Ειδικότερα, στη Ν.Ο.ΠΕ., προβλήθηκαν ταινίες με θεματική “Πόλεμος, Πολιτική, Οικονομία”:

Η Λεμονιά

Viva la Muerte

The Corporation